LEGO Ideas Team: Nieuwe limieten voor stenen en minifiguren

LEGO Ideas Team: Nieuwe limieten voor stenen en minifiguren

Gisteren heeft het LEGO Ideas-team een ​​aantal wijzigingen aangekondigd in de manier waarop modelvoorstellen worden ingediend. Het is nu mogelijk om modellen met maximaal 5.000 onderdelen in te dienen op het LEGO Ideas-platform. LEGO verwacht onder meer meer details in de ontwerpen.

Voorheen was de bovengrens 3.000 onderdelen. Ook nieuw is een ondergrens van 200 onderdelen. Concepten hieronder kunnen niet meer worden ingediend.

Verhouding nieuwe onderdelen minifiguren

vDaarnaast heeft het LEGO Ideas-team een ​​soort gids gepubliceerd die bedoeld is om de vraag te helpen beantwoorden hoeveel minifiguren er in de toekomst in een mogelijke LEGO Ideas-set kunnen worden opgenomen.

Volgens de nieuwe specificaties kan een modelvoorstel met 999 onderdelen maximaal zes minifiguren bevatten. Volgens de tabel mogen er voor een decoridee van 4.999 stuks niet meer dan 14 figuren zijn.LEGO Ideas Team: Neue Limits für Steine und Minifiguren

Meer details = hogere kwaliteit?

Met de nieuwe limieten voor stenen en minifiguren hoopt het LEGO Ideas-team waarschijnlijk op een hogere kwaliteit van de ingezonden ontwerpen. Maar leiden meer details of meer decoratieve onderdelen automatisch tot een hogere kwaliteit van modelontwerpen? Ik ben nog steeds een beetje besluiteloos. De nieuwe regels zullen zeker tot interessantere inzendingen leiden (althans dat hoop ik). Hoe dan ook zullen toekomstige LEGO Ideas sets niet langer goedkoper zijn.

Wat vind jij van de aanpassing? Overigens: de nieuwe limieten zijn niet van toepassing op voorstellen die al zijn ingediend of op modellen die zich in het lopende stem- of beoordelingsproces bevinden.

Terug naar blog